Hoppa till innehåll

FRILOSOFI-

KVÄLLAR

TEMAN, BOKNING & BRA ATT VETA

PRAKTISKA DETALJER OCH BOKNING

Upplägg

Bokning, Teman och Datum

Teman presenteras enligt nedan. Datum kommer upp när man trycker på knappen för respektive tema.

NYFIKENHETEN

Vad är nyfikenhet? När är den hjälpsam respektive ohjälpsam? Kan den tränas upp eller kanske tränas bort?

IDENTITETEN

Vad är identitet? Vad i identiteten behåller vi hela livet och vad förändras? Varför förändras identiteten? Om det finns en kärna som alltid är densamma, vad finns i den? Hur förhåller sig identitet till varumärke? Hur viktig är identiteten idag?

PRESTATIONEN /NYTTAN

Hur kan man beskriva prestation/nytta? För vem presterar man? Hur förhåller man sig balanserat till prestation? Om man inte kan prestera – är det samma sak som att vara onyttig? Är utmattning prestationsallergi?

KREATIVITETEN

Vad kännetecknar kreativitet? Vad betyder kreativiteten i livet idag? Hur odlas kreativitet? Hur är vi kreativa i vår vardag?

LEKEN

Vad kännetecknar lek och vad har leken för betydelse som vuxen? Vid vilka tillfällen är leken nödvändig respektive onödig? Kan man leka på allvar?

UPPMÄRKSAMHETEN


Är uppmärksamhet en aktiv handling eller ett mer passivt tillstånd? På vilket sätt påverkar det vi uppmärksammar vår bild av verkligheten? Hur viktig är uppmärksamheten för empati, förståelse och relationer? Hur mycket av vår personlighet speglas i det vi tenderar att fokusera på? Hur påverkar distraktion och teknologins roll vår uppmärksamhet och därmed vår mänsklighet?

VANAN

Hur formas våra vanor och vad säger de om vår identitet? Vilken roll spelar vanor i vårt dagliga liv och hur påverkar de våra beslut? Vad är förhållandet mellan vanor och fri vilja? Hur bryter vi med våra vanor? Traditioner och vanor – hur förhåller sig de till varandra?

DET GODA LIVET

Vad betyder ett gott liv för dig? – Är det något som går att definiera i termer av saker, upplevelser eller känslor? Hur mycket handlar det om yttre omständigheter jämfört med hur vi mår inuti?

Måste man alltid vara lycklig för att leva ett gott liv? – Kan svåra stunder och motgångar också vara en del av det goda livet? Vad innebär det egentligen att vara lycklig, och är det något man kan “skaffa sig” eller något som växer fram?

Hur mycket av det goda livet ligger i det jag gör för andra? – Handlar ett gott liv mest om att uppnå egna mål och drömmar, eller finns det ett djupare värde i att bidra till andra? Vad tror du att vi förlorar eller vinner när vi lägger mer fokus på andra i våra liv?

AUTENCITETEN

Hur mycket vågar jag visa av mig själv? – Finns det delar av dig som du känner att du måste dölja eller förändra för att passa in? När är det enklast att vara dig själv, och varför tror du att det är så just då?

Vad innebär det egentligen att vara “sann” mot sig själv? – Är det alltid möjligt, eller kan omständigheter göra att vi behöver kompromissa? Hur vet du när du följer din egen inre kompass, och när är det som mest utmanande?

Är det möjligt att vara samma person i alla olika roller i livet? – Förändras vi beroende på om vi är med familj, vänner, kollegor, eller när vi är ensamma? Hur känner du igen när du är mest “äkta,” och vad innebär det för dig?

ACCEPTANSEN

Hur vet jag när jag har accepterat något fullt ut? – Är acceptans en känsla, ett beslut, eller kanske en process? Hur märker du skillnaden när du verkligen accepterat något jämfört med när du bara försöker övertala dig själv att du har gjort det?

Är det möjligt att acceptera något men ändå känna sorg, ilska eller frustration över det? – Måste acceptans innebära att negativa känslor försvinner, eller kan de finnas kvar? Vad tror du är skillnaden mellan att acceptera och att bara släppa taget

Vad är skillnaden mellan att acceptera och att ge upp? – När känns det som att acceptans kan innebära frihet, och när känns det mer som en kapitulation? Hur vet du när du accepterar något av fri vilja och när du kanske känner dig tvingad?

NEJ:ET/GRÄNSERNA

Vad händer med mig när jag säger nej? – Vad innebär det att sätta gränser för andra och för sig själv? Finns det situationer där ett nej känns befriande, och andra där det skapar skuld eller osäkerhet?

När är det svårast att säga nej, och varför? – Är det svårare att säga nej till vissa människor, eller i vissa situationer? Vad ligger bakom den utmaningen – är det rädsla för att såra, eller kanske rädslan för att själv bli bortvald?

Kan ett nej ibland öppna upp för något nytt? – Vad händer om vi ser ett nej som en möjlighet istället för en stängd dörr? Finns det situationer där ett nej har lett dig till något oväntat eller viktigt?

Att ta sig hit

Matpreferenser

Priser

  • Frilosofi runt lägerelden – Engångstillfälle:
    780 kr inkl. moms för privatpersoner
  • Frilosofi runt lägerelden – Decemberpaket enligt nedan med 4 gånger, du betalar för 3:
    2340 kr inkl. moms för privatpersoner. Obs – paketen erbjuds under en begränsad tid!

Bokning och Betalning

Avbokningsregler